Compartir

Daniel Raventós

economista

Doctor en Ciències Econòmiques, professor titular del departament de Sociologia a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, ​​i membre del grup de recerca GREECS. Ha estat conferenciant convidat en universitats europees i americanes, i un dels introductors acadèmics de la proposta de la renda bàsica. Va ser un dels fundadors de la Xarxa Renda Bàsica (www.redrentabasica.org) el 2001, i n’es des de llavors el president. Escriu regularment a la revista editada a Estats Units Counterpunch. Part de la seva activitat la dedica a la promoció pública de la renda bàsica i el republicanisme, així com a l’edició i organització de la revista Sin Permiso (www.sinpermiso.info). Ha col·laborat en diversos llibres editats a la Gran Bretanya, Argentina, Turquia, Uruguai, Itàlia, Colòmbia, Estats Units, Espanya i Mèxic. El seu últim llibre és La renta básica: ¿Por qué y para qué? (Catarata, 2021). 

Renda màxima en defensa de la democràcia republicana

Comencem l’any amb una nova col·laboració amb el diari Público. En aquesta ocasió, la temàtica dels articles serà la desigualtat. En aquest primer article, Daniel Raventós ens parla de la proposta de la Renda Màxima i la seva fonamentació des del republicanisme democràtic.

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.