Compartir

Pau Casanellas

Historiador

Historiador. Actualment treballa com a investigador a l’Instituto de História Contemporânea de la Universidade NOVA de Lisboa i com a professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va doctorar.

Especialista en franquisme i transició. Els seus àmbits d’interès prioritaris han estat la repressió franquista, la violència política i la mobilització social.

Bibliografia

  • Morir matando. El franquismo ante la práctica armada, 1968-1977 (Catarata, 2014)
  • Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977) (Comares, 2015), coautor

Sobiranies, nacions i Estat: manual d’ús

Els grans conceptes del debat públic estan vinculats, per norma general, al segle XX. Moltes vegades, però, l’origen d’aquests conceptes i referents enfonsa les seves arrels en el s.XIX, sobre el qual plana un notable desconeixement.

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.