Compartir

Monogràfic: nous poders, noves resistències

La situació d’emergència sanitària que estem vivint els últims mesos, de caràcter global, ha provocat una crisi a tots els nivells. En un context d’inestabilitat creixent i d’incertesa per a bona part de la població mundial, el sistema capitalista i el poder neoliberal han aprofitat per aprofundir en els instruments de control i d’extracció de beneficis que porten posant en pràctica des de fa dècades. Així mateix, i a causa de les condicions materials i subjectives derivades de la pandèmia, s’ha ressentit quan no ha desaparegut la capacitat de mobilització popular i multitudinària i, en conseqüència, la possibilitat de donar una resposta immediata, de caràcter transformador, a l’efecte de la crisi.

En aquest sentit, el present monogràfic és una selecció de ponències presentades durant el Congrés “Moments post-pandèmia: nous poders, noves resistències”, celebrat del 18 al 21 d’octubre de 2020, amb un doble objectiu. D’una banda, analitzar les formes, els mecanismes i els dispositius a través dels quals els poders establerts intentaran mantenir i fins i tot d’augmentar la seva influència sobre la població en el context actual. I, de l’altra, posar en comú, des d’àmbits d’estudi i pràctiques diverses, les possibilitats que existeixen per a la reconstrucció de les lluites col·lectives i, en definitiva, per plantejar un escenari de ruptura i de creació d’alternatives en clau política, social i econòmica.

El perill a l’ombra del confinament

Con anterioridad a la pandemia, la violencia contra las mujeres ya encabezaba por si sola una alarma latente. Con la llegada del estado de emergencia y la situación de confinamiento se avivaron las llamas de las tensiones, el estrés, y las incógnitas

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.