Compartir

Presentació de ‘Carta a un republicano español’, de Jordi Serrano

Barcelona. Dilluns 29 de novembre a les 19h. Sala d’actes del CIEMEN (c/ Rocafort, 242 bis).

Jordi Serrano és de Sabadell, 1958. Historiador. És rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). Ha estat director de la Fundació Ferrer i Guàrdia, president de l’Escola Lliure el Sol, portaveu de la Lliga per la Laïcitat i secretari general del Moviment Laic i Progressista. Durant el darrer franquisme i la transició va militar a la Joventut Comunista de Catalunya (JCC) i al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Recentment estat el comissari de l’exposició “Francesc Layret. Diputat per Sabadell El fil roig del catalanisme.” Entre altres llibres ha publicat: Carta a un republicano español. La revuelta catalana. Unos meses que estremecieron España (Bellaterra, 2021), La proposta punk per a Catalunya, La revolta catalana vista des del nacionalisme espanyol. Pagès editors. Lleida 2021. Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l’Ajuntament, amb Xavier Domènech (Angle, 2015), TUS, un empriu sabadellenc (TUS, 2018), Catalunya ha deixat de ser catòlica? (UPEC, 2009), Joan Salas Antón (Cossetània edicions, 2010) i Sabadell destil·lat (Angle, 2014). Josep Xinxó Bondia i les JSU de Catalunya. Editorial Montflorit, Cerdanyola del Vallès, 2004. Pròleg de Teresa Pàmies.

El llibre compta amb un pròleg de Xosé Manuel Beiras. Està escrit amb la pretensió, no sabem si aconseguida, de posar-se en la pell d’un historiador que d’aquí a vint anys intenti estudiar la revolta catalana de 2017. La tesi que defensa és que estem davant d’un canvi generacional impressionant que provoca també el 15M. La revolta catalana irromp estrepitosament a Espanya. Provoca un desafiament formidable a Catalunya que estremeix un règim monàrquic que dona pals de cec, en comptes d’afrontar de cara una realitat inajornable. Intentar explicar a fora el que passa aquí, obliga a repensar-se constantment i no donar per suposat res explorant noves vies d’anàlisis. Està escrit sense complexes.

Reader Interactions

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.