Compartir

:Sobiranies acull el Congrés virtual “Moments Post-pandèmia. Nous poders, noves resistències”

Del 16 al 21 d'octubre, l'Aula Virtual de l'Institut :Sobiranies acull aquest congrés acadèmic on 20 ponències debaten sobre conflicte emergents arran de la pandèmia

La situació d’emergència sanitària que estem vivint els últims mesos, de caràcter global, ha provocat una crisi a tots els nivells. En un context d’inestabilitat creixent i d’incertesa per a bona part de la població mundial, el sistema capitalista i el poder neoliberal estan aprofitant per a aprofundir en els instruments de control i d’extracció de beneficis que porten posant en pràctica des de fa dècades. Així mateix, i a causa de les condicions materials i subjectives derivades de la pandèmia, s’ha ressentit quan no ha desaparegut la capacitat de mobilització popular i multitudinària i, doncs, la possibilitat de donar una resposta immediata, de caràcter transformador, a l’efecte de la crisi.  

L’Aula Virtual de l’Institut :Sobiranies és l’espai on tindran lloc els debats, discussions i valoracions tant dels participants com del Comitè Acadèmic del Congrés

El Congrés “Moments pospandèmia: nous poders, noves resistències” aporta 20 ponències en 7 eixos de discussió.

El Congrés “Moments pospandèmia: nous poders, noves resistències” aporta 20 ponències en 7 eixos de discussió amb l’objectiu d’analitzar i debatre les formes, els mecanismes i els dispositius a través dels quals els poders establerts tractaran de mantenir i fins i tot d’augmentar la seva influència sobre la població en el context actual. Així com posar en comú, des d’àmbits d’estudi i pràctiques diverses, les possibilitats que existeixen per a la reconstrucció de les lluites col·lectives i, en definitiva, per a plantejar un escenari de ruptura i de creació d’alternatives en clau política, social i econòmica. 

Analitzar les formes, els mecanismes i els dispositius a través dels quals els poders establerts intentaran mantenir i fins i tot d’augmentar la seva influència sobre la població en el context actual.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de diverses entitats com són:

  • Ruptura. Grup d’anàlisi i creació per a la transformació social
  • Grup de Treball CLACSO “Crítica jurídica i conflictes sociopolítics”.
  • Institut Llatinoamericà per a una Societat i un Dret Alternatiu (ILSA)
  • Observatorio Internacional de la Crisis
  • Nuestra Praxis. Revista de Recerca Interdisciplinària i Crítica jurídica
  • El rumor de las multitudes. Blog de El Salto diario
  • i l’Institut :Sobiranies

Reader Interactions

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.