Compartir

:Sobiranies acull el Congrés virtual “Moments Post-pandèmia. Nous poders, noves resistències”

Del 16 al 21 d'octubre, l'Aula Virtual de l'Institut :Sobiranies acull aquest congrés acadèmic on 20 ponències debaten sobre conflicte emergents arran de la pandèmia

L’Aula Virtual de l’Institut :Sobiranies és l’espai on tindran lloc els debats, discussions i valoracions tant dels participants com del Comitè Acadèmic del Congrés

La situació d’emergència sanitària que estem vivint els últims mesos, de caràcter global, ha provocat una crisi a tots els nivells. En un context d’inestabilitat creixent i d’incertesa per a bona part de la població mundial, el sistema capitalista i el poder neoliberal estan aprofitat per a aprofundir en els instruments de control i d’extracció de beneficis que porten posant en pràctica des de fa dècades. Així mateix, i a causa de les condicions materials i subjectives derivades de la pandèmia, s’ha ressentit quan no ha desaparegut la capacitat de mobilització popular i multitudinària i, doncs, la possibilitat de donar una resposta immediata, de caràcter transformador, a l’efecte de la crisi.  

El Congrés “Moments pospandèmia: nous poders, noves resistències” aporta 20 ponències en 7 eixos de discussió.

Analitzar les formes, els mecanismes i els dispositius a través dels quals els poders establerts intentaran mantenir i fins i tot d’augmentar la seva influència sobre la població en el context actual.

El Congrés “Moments pospandèmia: nous poders, noves resistències” aporta 20 ponències en 7 eixos de discussió amb l’objectiu d’analitzar i debatre les formes, els mecanismes i els dispositius a través dels quals els poders establerts tractaran de mantenir i fins i tot d’augmentar la seva influència sobre la població en el context actual. Així com posar en comú, des d’àmbits d’estudi i pràctiques diverses, les possibilitats que existeixen per a la reconstrucció de les lluites col·lectives i, en definitiva, per a plantejar un escenari de ruptura i de creació d’alternatives en clau política, social i econòmica. 

Es tracta d’una iniciativa conjunta de diverses entitats com són:

  • Ruptura. Grup d’anàlisi i creació per a la transformació social
  • Grup de Treball CLACSO “Crítica jurídica i conflictes sociopolítics”.
  • Institut Llatinoamericà per a una Societat i un Dret Alternatiu (ILSA)
  • Observatorio Internacional de la Crisis
  • Nuestra Praxis. Revista de Recerca Interdisciplinària i Crítica jurídica
  • El rumor de las multitudes. Blog de El Salto diario
  • i l’Institut :Sobiranies

Reader Interactions

Newsletter

Responsable: Associació Institut Teoria i Praxi. NIF G-67544767. C. Rocafort 242 bis, 2n de 08029-Barcelona. Email: info@sobiranies.cat. Finalitat: Tramitar peticions dels usuaris. Informar sobre el contingut de la pàgina. Comercialitzar béns i serveis. Legitimació: Propi consentiment de l’usuari. Destinataris: Associació Institut Teoria i Praxi i proveïdors legitimats externs necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Drets: Accedir, Rectificar, suprimir i altres establerts a la política de privacitat. Contactant amb info@sobiranies.cat. Informació addicional: Aquí es pot accedir a la política de privacitat.